Κλιματική Αλλαγή

Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια θα πάρει χρόνο που δεν έχουμε.

Η τεχνική βελτίωση και η καλή συντήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ειδικά στις βαριές βιομηχανίες, θα βοηθήσει. Η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αγοράς στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φυσικά βοηθά επίσης.

Εν τω μεταξύ, τα δάση μπορούν να κρατήσουν τη Γη δροσερή. Ωστόσο, οι δασικές πυρκαγιές κάνουν την επίδραση των (αυξανόμενων) εκπομπών CO2, ακόμη χειρότερη.

Επομένως, για να ελέγξουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή με άμεσο αποτέλεσμα, πρέπει να εργαστούμε άμεσα ενάντια στην αποψίλωση των δασών και για την αναδάσωση. Μόνο η βλάστηση και συγκεκριμένα τα δάση μπορούν να απορροφήσουν το πλεόνασμα CO2 πριν μπορέσουμε να μειώσουμε τις εκπομπές στα επιθυμητά επίπεδα. Τα δάση θα το κάνουν αυτό με επιτυχία, αποτελεσματικά και αποδοτικά, εάν τα προστατεύσουμε και τα υποστηρίξουμε.

Τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τα σύγχρονα drones μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποψίλωση των δασών με επιτήρηση και παρακολούθηση των κινδύνων δασικών πυρκαγιών. Τα drones μπορούν να παρέχουν τη δέουσα ειδοποίηση, έγκαιρη ενημέρωση και παροχή δεδομένων για το συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειας και εναέριας.

Τα drones μπορούν επίσης να βοηθήσουν την αναδάσωση ρίχνοντας σπόρους και να παρέχουν δεδομένα φυτικής ανάπτυξης για χρήση από επίγειες δυνάμεις και άλλες εναέριες συσκευές (αεροπλάνα, αερόστατα και μπαλόνια). Αυτά μπορεί να ρίχνουν τα απαραίτητα λιπάσματα και το νερό για τα φυτά.

Εάν εμείς (η NASA) βάλαμε ένα τέτοιο drone στον Άρη, εμείς (οι υπόλοιποι) μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε αυτό στη Γη και με συγκριτικά χαμηλό κόστος.

Η δράση των drones μπορεί να υποστηριχθεί από δορυφορική επιτήρηση και παρακολούθηση. Εάν δεν υπάρχουν ακόμη κατάλληλα ή ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones και δορυφόροι για πολιτικές και εμπορικές εφαρμογές για την προστασία των δασών και τον απαιτούμενο έλεγχο εκπομπών CO2 και τον περιβαλλοντικό γεω-έλεγχο, τότε πρέπει να επιστρατευθούν στρατιωτικά drones και δορυφόροι για την εργασία αυτή.

Τα drones της αστυνομίας και του στρατού μπορούν επίσης να ελέγξουν για δασικές πυρκαγιές με εμπρησμό, δολιοφθορά ή άλλα μέσα παραβατικής, εγκληματικής ή τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά την καθαρή ενέργεια, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα καλύψουν τελικά τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας. Επομένως, οι βιομηχανίες πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης που αφήνει ελάχιστα πυρηνικά απόβλητα και εκμηδενίζει τους κινδύνους από τη ραδιενέργεια.

Εάν η ανάπτυξη πυρηνικής σχάσης για στρατιωτική χρήση χρειάστηκε 5 (3) χρόνια για να αναπτυχθεί, εμείς (οι ΗΠΑ) μπορούμε να το κάνουμε αυτό και για την ανάπτυξη πυρηνικής σύντηξης. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν ένα νέο έργο Μανχάταν για την ανάπτυξη αντιδραστήρων πυρηνικής σύντηξης έως το τέλος του 2029 (αν δεν το έχουν κάνει ήδη).

Εάν ο πλανήτης υπερθερμανθεί, η βίαιη κλιματική και μετεωρολογική αστάθεια (διακύμανση) θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Αυτό σημαίνει ότι η εξάτμιση του νερού από τους ωκεανούς θα αυξήσει την υγρασία (H2O στην ατμόσφαιρα). Αυτό θα αυξήσει τη βλάστηση, θα απορροφήσει το CO2 και θα κρυώσει πάλι τη Γη, αυτό όμως θα χρειαστεί χρόνο να γίνει χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη.

Ανακεφαλαιώνοντας, για να ελέγξουμε την υπερθέρμανση, ο πλανήτης χρειάζεται:

  1. Βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης και έλεγχο των εκπομπών τους μέσω συντήρησης και εκσυγχρονισμού.
    2. Συνέχεια στην ανάπτυξη και παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων και δικτύων.
    3. Αστυνόμευση κατά της αποψίλωσης των δασών από δασικές πυρκαγιές ή άλλες συνθήκες, με εναέρια (drones) και δορυφορικά μέσα.
    4. Προστασία και καλλιέργεια των δασών με εναέρια (drones) και επίγεια μέσα.
    5. Εκκίνηση νέου Manhattan Project για την ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης πριν από το τέλος του 2029.

Τα ορυκτά καύσιμα είναι πολύτιμες οργανικές ουσίες (ενώσεις) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιοχημικές εφαρμογές όπως συμβαίνει. Δεν μπορούν να αναλώνονται για καύση όπως μέχρι τώρα. Η καύση ορυκτών καυσίμων οδήγησε την ανθρωπότητα ιστορικά στην τεχνολογική και οικονομική νεωτερικότητα και τον πολιτισμό και μας κίνησε μέχρι τη βιομηχανική επανάσταση. Η οικολογία αναπτύσσεται και η ανθρωπότητα κινείται αναπόφευκτα προς νέες πηγές ενέργειας και νέα διαχείριση ενέργειας και τεχνολογία πληροφορικής.

Η διαχείριση ενέργειας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαχείρισης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η νέα διαχείριση ενέργειας είναι απαραίτητη για τον έλεγχο και τη θεραπεία της κλιματικής αλλαγής. Η γνώση και η εκπαίδευση στα σχεσιακά και οργανωτικά χαρακτηριστικά της ενέργειας είναι εποικοδομητική στην ανάπτυξη της διαχείρισης και η τεχνολογία της πληροφορίας παρέχει ακριβώς αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top