Σκόπια: Επιμένει στις προκλήσεις με τη “Μακεδονία” ο Μίτσκοσκι

Οι επιπλοκές στα εθνικα θέματα και σε όλα σχεδόν τα σύνορα της χώρας, μπορεί να έχουν μικρότερη η μεγαλύτερη σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας στο Ουκρανικό. Κυρίως όμως έχουν σχέση με την κρίση, την παρακμή, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την κατάχρηση, την παρανομία, την αδικοπραξία, την εξάρθρωση των θεσμών και τη γενική εξασθένηση της χώρας εκ των προηγούμενων. Στην εξωτερική πολιτική, οι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι και τυχοδιωκτικοί δήθεν ηρωϊσμοί, μονής κατά της Ρωσίας κατευθύνσεως και ανάλογα στη Μέση Ανατολή, δεν είναι ανέξοδοι. Ιδίως όταν η Σερβία και η Τουρκία δεν τους ακολουθούν. ‘Επίσης όταν δεν υποστηρίζονται και όταν δημιουργούν ζημιά στη χώρα. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα βγαίνουν λογαριασμοί για αυτό το κόστος, οι οποίοι είναι πολιτικοί, νομικοί και οικονομικοί. Αποστέλλονται δε στους αρμόδιους και υπεύθυνους των εν λόγω πολιτικών, προς πληρωμή. Στην προκειμένη περίπτωση παραλήπτες των λογαριασμών είναι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ διαπλεκόμενοι διακομματικώς, διαχρονικώς, ημεδαπώς και αλλοδαπώς και αλληλεγγύως ευθυνόμενοι σε αποζημίωση. Όσο αφορά το νομικό και το οικονομικό σκέλος, αυτό αφορά τη χώρα και τα πρόσωπα που υφίστανται τις βλάβες και τις ζημίες. Της εξόφλησης των οφειλών και της αποζημίωσης της χώρας και των πολιτών, ιδίως προς των πλέον ζημιωθέντων, προηγείται η λογοδοσία, εξωδικαστική και δικαστική. Η λογοδοσία είναι υπερήμερη και η οφειλή αποζημίωσης είναι ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, εκκαθαρισμένη και πληρωτέα. Ο απολογισμός χρήσης και η λογοδοσία αφορά τα πεπραγμένα ιδίως κατά την περίοδο της θητείας της κάθε κυβέρνησης. Ανεξάρτητα από τα προηγούμενα ο απολογισμός έχει και ιστορική διάσταση, η οποία είναι ανάλογη με τις συνθήκες.

Η επιστολή Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια: Οι πολυεθνικές διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών

Η επιστολή επι της αρχής είναι σωστή. Ιδίως στο πλαίσιο της λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και των κανόνων του ανταγωνισμού.

Τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια όμως στην Ελληνική αγορά δεν είναι μόνο πολυεθνικά. Είναι και εθνικά και ιδιωτικά. Επίσης είναι κατά κανόνα, διαπλεκόμενα. Το πρόβλημα είναι Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κατά το μέτρο που τα μονοπώλια λαμβάνουν επιπλέον, άμεσες η έμμεσες κρατικές ενισχύσεις από τον εθνικό προυπολογισμό η από τα Ευρωπαϊκά ταμεία η υπό άλλες μορφές και διαδικασίες, Ελληνικές και Ευρωπαϊκές.

https://www.iefimerida.gr/politiki/i-epistoli-mitsotaki-stin-fon-nter-laien-gia-tis-polyethnikes-oi-4-protaseis-gia-tin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top