Ελληνική Εξωτερική Πολιτική

Σοβαρολογείτε;

Αυτό που βλέπουμε εμείς κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η άκρως επικίνδυνη και επιζήμια κυριαρχία του εξτρεμισμού, είτε ενεργητικού όπως στην Ουκρανία και στη Γάζα, είτε παθητικού όπως με την Τουρκία. Ανάλογη είναι η κυριαρχία της αδιαφάνειας, του παρασκηνίου και των ιδιωτικών συμφερόντων της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Φυσικά με τη μόνιμη συγχορδία των μονοπωλίων της επικοινωνίας και της δήθεν ενημέρωσης. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν με τηn εν κρυπτώ διαχείριση των εθνικών θεμάτων της χώρας από την κυβέρνηση. Φυσικά ερήμην του Κοινοβουλίου, του Ελληνικού λαού και των πάντων (θεσμικών).

Η κρίση της καθεστωτικής διαπλοκής που ταλανίζει την Ελλάδα για δεκαετίες, κλιμακώνεται από κορύφωση σε κορύφωση στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Το αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωση και εξάσθένηση της χώρας σε όλους τους τομείς και που είναι σκόπιμη, τουλάχιστον από τους εξωτερικούς παράγοντες. Παράγωγο αυτού, είναι το μόνιμο, ανεπίλυτο και διαρκώς επιδεινούμενο εθνικό, Ευρωπαικό και περιφερειακό πρόβλημα αστάθειας, ανασφάλειας και διακινδύνευσης, που η κατάσταση αυτή δημιουργεί στο διμερές και στο εξελισσόμενο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Απο την άλλη, είναι ιστορικό πλέον γενονός, ότι η πραξικοπηματική διακυβέρνηση τη χώρας είχε παραδοθεί επισήμως στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ήδη από το τέλος του 2014. Η ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ασφαλώς αφορά την περίοδο της θητείας τους.

Πρόσθετη βοήθεια ζητεί το Κίεβο από την Αθήνα

Ορίστε! Γιατί δεν τη ζητεί από την Άγκυρα;

Γιατί κανείς δεν εξηγεί στο καθεστώς της Ουκρανίας ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι Ελληνική, και όχι αλλοδαπή, και εθνική, όχι ιδιωτική η προσωπική υπόθεση. Γιατί;

Γιατί, απλούστατα δεν είναι, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Γιατί;

Γιατί κανείς, ιδίως διαφωνών, δεν μπορούσε η δεν τόλμαγε να μιλήσει. Γιατί μπορεί τώρα;

Γιατί παρεμβαίνουν οι Ευρωπαικοί θεσμοί για το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία στην Ελλάδα. Δηλαδή για το παρακράτος.

Γιατί επίσης, οι διεθνείς σχέσεις, οι εξωτερικές πολιτικές και οι πολιτικές ασφάλειας, όπως και η δημόσια πληροφόρηση και ενημέρωση αρχίζουν και μετακινούνται στην Ευρώπη και παγκοσμίως, από το αλλοδαπό και ιδιωτικό επίπεδο στο εθνικό και δημόσιο επίπεδο, όπου και θεσμικά, ουσιαστικά και νομικά ανήκουν.

https://www.kathimerini.gr/politics/562979104/prostheti-voitheia-zitei-to-kievo-apo-tin-athina/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top