Η επανίδρυση είναι απλή. Λέγεται έλεγχος και διαφάνεια των δημοσίων δαπανών και των εξόδων του κράτους. Για αυτό η κυβέρνηση μετά από αγώνα του υπογράφοντος και άλλων, παράγγειλε το λογισμικό κυβερνητικής διαχείρισης δημοσίων πόρων GovERP για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών (το αντίστοιχο του Taxis για τα έξοδα του δημοσίου, όμως πολύ καλύτερο και πλέον σύγχρονο, όπως ελπίζεται). Εγκαταστάθηκε; Όχι. Γιατί; Γιατί χρειάζεται και πολιτική βούληση.

Επίσης γιατί η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τον έλεγχο και τη διαφάνεια των εξόδων του δημοσίου (προς αξιοποίηση των δημοσίων εσόδων) ασχολείται με τον έλεγχο και τη διαφάνεια των ιδιωτικών εσόδων των πολιτών. Με τη σύγχυση των δημοσίων εσόδων με τα προσωπικά και ιδιωτικά έσοδα των κυβερνώντων, πολιτικά, κομματικά και ενίοτε οικονομικά. Με τις πελατειακές σχέσεις, το κράτος πατερούλη, τα συμφέροντα των ιδιωτικών μονοπωλίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, το μετα σοβιετικό κρατισμό και τη χρηματοδότησή του από τα εθνικά και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Με τις συστηματικές διώξεις του ανεξάρτητου ιδιωτικού παραγωγικού τομέα, των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πως γίνεται παρόλα αυτά η κυβέρνηση να κερδίζει εκλογές; Και μάλιστα με τέτοιες διαφορές; Σε μία συντεταγμένη χώρα, δημοκρατική και φιλελεύθερη πολιτεία; Ιδού το μέγα μυστήριο. Για αυτό το κοινό μυστικό, περιέργως και επισήμως φαίνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Πλην ενδεχομένως της ΕΥΠ. Η οποία όμως καλύπτεται από απόρρητο.

Γίνεται νοθεία στις εκλογές; Μπορεί και να γίνεται. Χειρότερη όμως, αγαπητοί αναγνώστες, είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης και της πληροφορόρησης του κοινού. Πώς γίνεται; Όπως διαβάζετε και όπως θα διαβάζετε στις στήλες μας. Μέχρι να μας διαφωτίσουν οι αρμόδιοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top