Πρόταση Δυσπιστίας και Ευρωεκλογές

Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, 

Έκθαμβοι έχουμε μείνει για την εμπλοκή του Ευρωπαίου Εισαγγελέα και των διεθνών παρατηρητών στις εκλογές. Όχι γιατί δεν είναι δικαιολογημένες η δεν χρειάζονται. Αλλά γιατί την αποδίδουμε σε ακόμα ένα τερτίπι της καθεστωτικής διαπλοκής για να διασώσει τη χρηματοδότησή της από τα κονδύλια της ΕΕ και της ΟΝΕ. Θα πιάσει; Όπως τα προηγούμενα; Θα δούμε. 

Προσωπικά αμφιβάλλω, γιατί οι Ευρωπαϊκές χρηματοδότησεις προς την Ελλάδα ήταν πάντα οικονομικές, εθνικές και Ευρωπαϊκές. Ποτέ δεν μπορούσαν να είναι πολιτικές, ούτε επιτρέπεται να ήταν η να είναι. Αν έγιναν από κάποιους, είναι νομικό και οικονομικό ζήτημα. Ιδίως αν η πολιτικοποίηση η χειρότερα η κομματικοποίηση, έγινε καταχρηστικά και παράνομα κατά παράβαση, του γράμματος, του πνεύματος η και των δύο, του εθνικού νόμου, των Ευρωπαϊκών συνθηκών και των συμβατικών όρων χορήγησης. 

Εμείς και το φιλοθεάμον και ενδιαφερόμενο κοινό θεωρούμε τις προσκλήσεις σας γνήσιες. Αν όμως διαπιστώσετε εμπλοκή διαπλεκόμενων συμφερόντων, παρακαλούμε και πάλι να μας ενημερώσετε.

Ιδίως επειδή τα ημεδαπά όπως και τα αλλοδαπά συμφέροντα της συστημικής διαφθοράς και της διαπλοκής δεν έχουν πλέον να παίρνουν αλλά έχουν να δίνουν και μάλιστα πολλά. Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες, αυτουργούς, ηθικούς αυτουργούς, συναυτουργούς και συνεργούς στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή. 

Τέλος εκτός από την καταστολή υπάρχει και η πρόληψη των φαινομένων. Οι αρρυθμίες στις χρηματοδοτήσεις οφείλονται ακριβώς σε αυτό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται όπως πορεύθηκε τα τελευταία 40 χρόνια για όλους τους πολλούς και αυτονόητους λόγους. Πλησιάζει η ώρα της αποζημίωσης αν δεν έχει ήδη φθάσει, και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη, ασφαλώς με την επιφύλαξη των λοιπών επιβαλλόμενων κυρώσεων.

Έτσι είναι αυτά. Η εξουσία έχει και ευθύνες. Ιδίως όταν είναι αυθαίρετη και αυταρχική και ασκείται από εξωθεσμικά και παρακρατικά κέντρα με τα γνωστά μέσα, τρόπους και αποτελέσματα. Κυρίως όταν αυτά τα αποτελέσματα είναι ζημιογόνα και βλαπτικά, αφήνω το καταστροφικά, ιδίως για τους άλλους και για όλους. Στην Ελλάδα μπορεί αυτά να μην τα πολυπιστεύουμε, λόγω του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών και άλλων διατάξεων, αλλά ισχύουν.

Εύχομαι καλός πολίτης και καλή επιτυχία σαν πολιτικός.

Με εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top