Αντίδραση ΝΔ σε δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία 

Πικρό το ποτήρι μπορεί να είναι, αλλά πραγματικό. Η Ελλάδα και η Ευρώπη το πίνουν χρόνια. Κατά τη Μεταπολίτευση παραιτήθηκαν οι εξής εν ενεργεία πρωθυπουργοί:

  • Ανδρέας Παπανδρέου – επειδή ήταν υπέρ των εκδοτικών του Κοσκωτά / παρέδωσε τη δημόσια διοίκηση στον κρατικο κομματικό συνδικαλισμό και στις παλαιοκομματικές πελατειακές σχέσεις.
  • Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – επειδή ήταν κατά προμηθειών του ΟΤΕ.
  • Κώστας Καραμανλής – το 2009, επειδή η χώρα χρεωκόπησε και τα στοιχεία του ελλείματος είχαν παραποιηθεί / το 2007 παραχώρησε δια χειρός Σουφλιά, τις εθνικές οδούς στα μεγάλα ολιγαρχικά εργολαβικά συμφέροντα.
  • Γιώργος Παπανδρέου – επειδή ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων του 1ου Προγράμματος Στήριξης.
  • Αντώνης Σαμαράς – επειδή ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων του 2ου Προγράμματος Στήριξης.

Από τους υπόλοιπους

  • Κωνσταντίνος Καραμανλής – οδήγησε τη χώρα στη Μεταπολίτευση και στην ένταξη στην ΕΟΚ, και εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας. Στη συνέχεια αιφνιδιάστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε το Χ. Σαρτζετάκη.
  • Κώστας Σημίτης – ο μοναδικός που έκανε πλήρη θητεία λόγω εκσυγχρονισμού και του παράγωγου χρήματος της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Επίσης οδήγησε την ένταξη και της Κύπρου στην ΕΕ και στην ΟΝΕ και μάλιστα χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού, με υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας, Γιάννο Κρανιδιώτη και Γιώργο Παπανδρέου αντίστοιχα.
  • Λουκάς Παπαδήμος – Έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης λόγω PSI του Ελληνικού χρέους.
  • Αλέξης Τσίπρας – ματαίωσε το 2ο Πρόγραμμα Στήριξης και με το Γ. Βαρουφάκη και οδήγησε τη χώρα στο Grexit, τα capital controls, το δημοψήφισμα και το 3ο Προγράμματος Στήριξης με δημοσιονομικό κόστος 100+ δις Ευρώ, τραπεζικό κόστος 100+ δις Ευρώ και υποθήκευση και παράδοση προς ιδιωτικοποίηση (μονοπώληση) της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ολιγαρχικά συμφέροντα. ‘Ηταν υπέρ του τηλεοπτικού σταθμού Καλογρίτσα.
  • Κυριάκος Μητσοτάκης – κατάργησε την ελευθερία και κατέλυσε τη δημοκρατία λόγω Covid. Δεν αντιμετώπισε τον πληθωρισμό. Ακολούθησε και ακολουθεί τη γνωστή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας με την Τουρκία και τον πόλεμο της Ουκρανίας και τη Ρωσία και τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα. Τώρα, το πρώτο τέταρτο της δεύτερης θητείας του και ενόψει Ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει πρόταση δυσπιστίας από το σύνολο της αντιπολίτευσης και από το ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον αίτημα παραίτησης και προσφυγής σε εθνικές εκλογές, λόγω συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την αποκάλυψη του σκανδάλου από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, ο οποίος διερευνά τη (μη) εκτέλεση της σύμβασης 717 του ΟΣΕ, μετά από καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω υποκλοπών και κράτους δικαίου. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών με διεθνείς παρατηρητές, φαίνεται και λόγω της επιστολικής ψήφου.

Σε αυτά η ΝΔ καταλογίζει στο επισπεύδον την πρόταση δυσπιστίας ΠΑΣΟΚ, υποκίνηση από εκδοτικά συμφέροντα και στο ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών και προσβολή των θεσμών. Επ’ αυτών,

Πρώτον, ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, θα κάνουν τη δουλειά τους, είτε το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι.

Δεύτερον, η ΕΕ και η ΟΝΕ υποστηρίζουν τα κράτη μέλη σε οικονομικό, εθνικό, θεσμικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν εμπλέκονται στα εσωτερικά πολιτικά θέματα ούτε εμπλέκουν τις χρηματοδοτήσεις των διαθρωτικών και αναπτυξιακών ταμείων και των ταμείων συνοχής σε αυτά. Για αυτό και για τους λοιπούς επίσης αυτονόητους οικονομικούς, νομικούς, θεσμικούς, εθνικούς και Ευρωπαϊκούς λόγους, δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη διαπλοκή και τη συστημική διαφθορά στην Ελλάδα και μάλιστα με καταχρηστικές κρατικές ενισχύσεις κατά παράβαση του θεμιτού ανταγωνισμού. Ιδίως δεν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν και για λόγους εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και μάλιστα με δύο πολεμικά μέτωπα ανοιχτά, ένα στην Ανατολική Ευρώπη και ένα στη Μέση Ανατολή (Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα και βλέπουμε) και ακόμα ένα τρίτο εν δυνάμει να ανοίξει στο Αιγαίο.

Από τα προηγούμενα είναι προφανές ότι ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι μονόδρομος. Αυτό όμως δεν πρέπει να χρειάζεται να το ζητήσει η αντιπολίτευση με προτάσεις δυσπιστίας και με αιτήματα παραίτησης της κυβέρνησης και προσφυγής σε εκλογές, αν και στη δημοκρατία προβλέπεται ακριβώς αυτό. Πρέπει να το επιδιώκει η κυβερνώσα ηγεσία.

https://www.protothema.gr/politics/article/1481436/kodra-nd-faradouri-nea-version-tis-grammis-polaki-ti-allo-perimenei-o-kasselakis-gia-na-ton-thesei-ektos-psifodeltion/

Π. Μαρινάκης: Υπήρξε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση δυσπιστίας

‘Ωστε απαγορεύονται οι συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Από πότε παρακαλώ; Εμείς θεωρούμε ότι επιτρέπονται και μάλιστα επιβάλλονται σε σοβαρά πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα.

Η απολυταρχία στην Ελλάδα έχει καταργηθεί προ πολλού. Το πολίτευμα της χώρας εξακολουθεί να είναι η συνταγματική κοινοβουλευτική δημοκρατία και σε αυτή υπάρχει και αντιπολίτευση. Στο πλαίσιο εξοικείωσης με αυτή την πραγματικότητα, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να υπερασπίζεται τις πολιτικές της αντί να επιτίθεται στην αντιπολίτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top