Οι Εκλογές της Διαπλοκής

Για όσους εκπλήσσονται από τη μεγάλη διαφορά (20 εκλογικές μονάδες) μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή, υπενθυμίζω τα ακόλουθα:

Από τη δεύτερη δεκαετία της μεταπολίτευσης και ιδίως από τη χρεωκοπία του 2009, τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα διαμορφώνει ως γνωστόν, ο λεγόμενος κομματικός – συνδικαλιστικός στρατός υπό την κάλυψη και την καθοδήγηση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Ασφαλώς πρόκειται για το συμπαγές μπλόκ κομματισμένων και συνδικαλισμένων ψηφοφόρων κορμού, του κρατικού κυρίως τομέα. Αυτό το σκληρό μπλόκ είναι κατεξοχή πελατειακά στρατευμένο και συστημικά διεφθαρμένο από τη διαπλοκή. Αποτελείται κυρίως από ψηφοφόρους της Συνδικαλιστικής Αριστεράς (δηλαδή του πρώην βαθέος ΠΑΣΟΚ) και μερικώς από ψηφοφόρους της Λαικής Δεξιάς (παραδοσιακή ΝΔ) και εκπροσωπεί περίπου 20-25% του εκλογικού σώματος (10-12% του πληθυσμού). Συντηρείται με παροχές, επιδόματα, προνόμια, διορισμούς και λοιπά ρουσφέτια όσο αφορά τον κρατικό κομματικό συνδικαλιστικό στρατό και με δημόσια έργα, προμήθειες και κρατικές ενισχύσεις όσο αφορά τη δημοσιογραφική και επιχειρηματική διεύθυνσή του. Χρηματοδοτείται από τον κρατικό προυπολογισμό, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα Ευρωπαικά διαρθρωτικά, περιφερειακά και αναπτυξιακά ταμεία και τα ταμεία συνοχής. Ο εκλογικός στρατός αποτελεί τη βάση του κομματοκρατικού καθεστώτος και στις εκάστοτε εκλογές κινείται διατεταγμένα και συντεταγμένα για τη δημιουργία μαζί με τα ΜΜΕ του ρεύματος αυταρχικής δημοσιότητας και πολιτικής που χρειάζεται για τα εντεταλμένα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά των κινήσεων του εκλογικού στρατού, της ισχύος και της αποτελεσματικότητάς του ως προς την επίτευξη  των προκαθορισμένων εκλογικών αποτελεσμάτων είναι τα ακόλουθα.

Επίσης σημειώνεται ότι από τη μεταπολίτευση μέχρι τα μνημόνια τα βασικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα ήταν η ΝΔ (δεξιά – κεντροδεξιά) και το ΠΑΣΟΚ (αριστερά – κεντροαριστερά). Ο Συνασπισμός (μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά) ήταν μικρό αριστερό περιθωριακό κόμμα. Το ΛΑΟΣ (μαζί με τους ΑΝΕΛ) ήταν μικρό δεξιό περιθωριακό κόμμα.

Εκλογές                      ΝΔ        ΠΑΣΟΚ    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ   ΛΑΟΣ / ΑΝΕΛ       ΔΑ

                                                                     ΣΥΡΙΖΑ

2007                         41,8%       38,1%             5,4%

2009                         33,4%       43,9%             4,6%                    5,6%

2012 (Μάιος)            18,8%       13,1%            16,8%                 10,1%             6,1%

2012 (Ιούνιος)           29,6%       12,2%            26,9%                   7,5%             6,2%

2015                          27,8%         6,2%            36,3%                  3,7%

2019                          39,8%          8,1%            31,5%       

2023 (Μάιος)             40,7%       11,5%             20,7%   

2023 (Ιούνιος)        

Σημειώσεις:

Το 2012 («Αντιμνημονιακός Αγώνας» – Μάιος) το ΠΑΣΟΚ χάνει 25 εκλογικές μονάδες (%). Ο Συνασπισμός κερδίζει 12% και η Δημοκρατική Αριστερά 6%.

Το 2012 («ομοίως» – Ιούνιος) το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να χάνει 25 εκλογικές μονάδες. Ο Συνασπισμός κερδίζει άλλο ένα 10%.

Το 2012 (του «Αντιμνημονιακού Αγώνα»), σημειώνεται συμπαγής μετακίνηση στρατευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ 22% (!) στο ΣΥΡΙΖΑ του νεοπαγούς ΑλέξηΤσίπρα. Αποτέλεσμα η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από το 5% στο 30% (!) του εκλογικού σώματος και η αντίστοιχη καθίζηση του ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 12% (!).

Το 2015 (του 3ου Μνημονίου), το βαθύ ΠΑΣΟΚ δίνει ακόμα 6 εκλογικές μονάδες στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κερδίζει άλλο ένα 10% και κάνει κυβέρνηση συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ.

Το 2019 (του Κορωνοιού, του Ουκρανικού και του Τουρκικού), η ΝΔ κερδίζει 12 εκλογικές μονάδες και κάνει κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 3,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 5%.

Το 2023 (των εθνικών θεμάτων – Μάιος) η ΝΔ διατηρεί τις δυνάμεις της στο 40% και μπαίνει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 11%.

Τούτων δοθέντων η στήλη προτείνει στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τουλάχιστον για τη σωτηρία των προσχημάτων, να ανακοινώσουν στο κοινό η δυνατόν εντός της εβδομάδος, τα αποτελέσματα του Ιουνίου, ώστε να ματαιωθούν οι εκλογές και να συγκληθεί η Βουλή για τον άμεσο και ξεκάθαρο σχηματισμό μίας ακόμα, εντολοδόχου της διαπλοκής, κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι περαιτέρω στημένες διαφημιστικές, διακοσμητικές και επικυρωτικές διαδικασίες των προαποφασισμένων εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως επίσης οι ανάρμοστες φιέστες και οι δήθεν «εκπλήξεις», προσβλητικές της αλήθειας και της ιστορίας και υποτιμητικές της μνήμης και της νοημοσύνης των πολιτών.

Εξάλλου οι υστερικοί πανηγυρισμοί των Ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων στην Ελλάδα για τη νίκη Ερντογάν (που, μεταξύ άλλων, αποκήρυξε το κοσμικό κράτος στην Τουρκία, μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί και απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο), επιβεβαιώνουν την επικαιροποίηση παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ του διαπλεκόμενου καθεστώτος στην Ελλάδα και κέντρων εξουσίας στο εξωτερικό, για την παραχώρηση Ελληνικών κυριαρχικών και εδαφικών δικαιώματα στην Τουρκία. Σημειωτέον δε ότι ο ανακηρυχθείς από τα ΜΜΕ ως νικητής, ήδη ανυπομονεί κατά δήλωση του, να επικυρωθεί τυπικά η νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου, ώστε να συναντήσει τον Ερντογάν το νωρίτερο (και να του παραδώσει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, έναντι αγνώστου φυσικά ανταλλάγματος).

Για να μην πούμε τέλος για την ειδησεογραφική επικάλυψη του φερόμενου ως πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, από την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια και τις ανάλογες τρομοκρατικές επιθέσεις που ακολούθησαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία όπως και για τους αποκεφαλισμούς χριστιανών πιστών, ιερέων και διδασκάλων, που κατέληξαν στην πυρπόληση της Παναγίας των Παρισίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top