Ουκρανία

Οι εξτρεμιστές και οι πολεμοκάπηλοι και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, Ρωσία ή Ουκρανία, βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αν όχι από παλαιότερα, είναι πλέον καιρός για τη Ρωσία να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι το μόνο ρεαλιστικό και ειρηνικό πλαίσιο πιθανής επίλυσης του ζητήματος των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας και για τον τερματισμό του πολέμου. Ένα παρόμοιο και σχετικό παράδειγμα εδώ είναι η διευθέτηση του προβλήματος της Βόρειας Ιρλανδίας μέσω της ένταξης τηε Βρετανίας στην Ε.Ε. και τώρα μετά το Brexit με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Η.Β. και της Ε.Ε.

Το μέλλον λοιπόν βρίσκεται στην ανάπτυξη των ευρωρωσικών σχέσεων και όχι στην σύγκρουση, τον κατακερματισμό και τις διχαστικές πολιτικές στην Ευρώπη.

Η συνεννόηση για τις εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων από την Ουκρανία και τη Ρωσία και η εισαγωγή πετρελαίου από το Καζακστάν στη Γερμανία μέσω Ρωσικού αγωγού, δείχνουν επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι άνθρωποι στην Ευρώπη, στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν στην ανάπτυξη των ευρω-ρωσικών σχέσεων είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας για μια τέτοια εξέλιξη. Είναι επίκαιρο και σημαντικό οι ενωμένες προσπάθειές μας προς αυτή την εποικοδομητική κατεύθυνση να γίνουν πιο ορατές και πιο ισχυρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top