Η Μάχη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία

Στελέχη του κορωνοϊού που παρήγαγε και εξήγαγε η Κίνα υπό τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια σε συνεργασία με εξίσου ή περισσότερο δικτατορικά και εξτρεμιστικά ειδικά συμφέροντα και ομάδες μέσων ενημέρωσης για συστημική διαφθορά και άνευ προηγουμένου παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την καταρράκωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ο Covid όξυνε ιδιαίτερα την ανισότητα και έριξε τον κόσμο και την ανθρωπότητα σε ατέρμονη κρίση δημόσιας και ατομικής υγείας, πληροφόρησης, οικονομίας και ασφάλειας. Όλοι οι άνθρωποι και οι χώρες υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από αυτό αφάνταστα. Ωστόσο, οι φτωχοί πληθυσμοί και οι αναπτυσσόμενες χώρες στη Νότια Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική επλήγησαν περισσότερο από την υπόθεση Covid.

Ανάμεσα σε ανείπωτες ζημιές και απώλειες που προξενούσαν σε όλους τους άλλους, αυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα και στρατευμένοι καπιταλιστές και εξτρεμιστές πανηγύριζαν και αισχροκέρδιζαν από τον Covid οικονομικά και πολιτικά.

Σε επίπεδο κυρίαρχων κρατών, η Κίνα και πιο συγκεκριμένα το CPC υπό την τρέχουσα διακυβέρνησή του και μεταξύ των ανταγωνιστών η Ρωσία σε μικρότερο βαθμό, ήταν οι κύριοι ωφελούμενοι από τις εκστρατείες Covid κατά των εθνικών και διεθνών θεσμών, της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη δύση και στον κόσμο.

Στο επίπεδο της πλουτοκρατίας, η εκπληκτική άνοδος των χρηματιστηρίων  ταυτόχρονα με την απαγόρευση της φυσικής οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας λόγω Covid σε κλίμακα και ένταση πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ενδεικτικές εκδηλώσεις και αποδείξεις αυτού.

Οι κυρίαρχοι διανομείς προιόντων και αγαθών στο Διαδίκτυο εκμεταλλεύθηκαν τις απαγορεύσεις μετακίνησης (lockdown) και την εξάρθρωση της εγχώριας παραγωγής για την περαιτέρω στροφή του εμπορίου σε εισαγωγές από την Κίνα. Στα κινεζικά λιμάνια και στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, το CPC και οι συνεργάτες του, επιχειρηματικά συμφέροντα και χορηγοί των μέσων ενημέρωσης, εκμεταλλεύτηκαν περαιτέρω τον Covid για να σπείρουν χάος, να διαταράξουν τις μεταφορές και το εμπόριο, να υποδαυλίσουν τον πληθωρισμό παγκοσμίως, να κερδοσκοπήσουν από αυτό και να ρίξουν τον κόσμο στον επόμενο γύρο του φαύλου κύκλου της κρίσης. Η οικονομική κρίση και ο παράγωγος της διατάραξης των μεταφορών, πληθωρισμός άνοιξαν το δρόμο για την έκρηξη του πληθωρισμού και στη συνέχεια του στασιμοπληθωρισμού που προκλήθηκε από την ενεργειακή κρίση που επιτάθηκε από την εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή εμπορικών και άλλων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Σε ελάχιστο διάστημα υπό τις συνθήκες της βιοτρομοκρατίας και του βιοπολέμου του κορωνοϊού, η Κίνα συνέκλινε και ξεπέρασε τις ΗΠΑ όχι μόνο οικονομικά (και πολιτικά) αλλά και στρατιωτικά. Την ίδια περίοδο η Κίνα αύξησε το πυρηνικό και συμβατικό της οπλοστάσιο και τις ένοπλες δυνάμεις της με αλματώδη ρυθμό. ‘Εκτοτε η ενίσχυση των Κινεζικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά του Κινεζικού ναυτικού κινείται παράλληλα με την όξυνση της αυξανόμενης απειλητικότητας και επιθετικότητας της Κίνας εναντίον της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και άλλων κρατών στην περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό εναντίον της Ταϊβάν.

Αντί να παραδίδουν τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κίνας σε σχέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες και αποκρουστικές επιχειρήσεις και προπαγανδιστικές εκστρατείες εξαγωγής τυραννίας, επιβολής παγκόσμιας δικτατορίας, ήττας της δημοκρατία και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο και επιπλέον να χρησιμοποιούν τη ισχύ του εθνικού κινεζικού στρατού για την επίτευξη αυτών των επιδιώξεων, οι διοικούντες το CPC θα πρέπει αντ’ αυτού να εισάγουν πλουραλισμό και ελευθερία στην Κίνα από την ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο.

Η μελλοντική στροφή προς τον πλουραλισμό και την ελευθερία στην Κίνα δεν θα απαλλάξει το CPC και τους δικτατορικούς συνεργούς του από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει από την παράνομη συντονισμένη συμπεριφορά, τις παραβιάσεις, τις αδικοπραξίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ωστόσο, θα αποκαταστήσει την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια σε κάποιο βαθμό και θα παράσχει προσωρινή βιωσιμότητα και σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα της Κίνας, το οποίο χωρίς αυτή θα καταδικαστεί σε διεθνή ασυμβατότητα, περιθωριοποίηση σε μια κατάσταση της ΛΔΒΚ και σε αναπόδραστη αποσύνθεση.

Ταυτόχρονα, η Δύση και ο κόσμος πρέπει να αντιδράσουν στην καταπίεση, τον εξαναγκασμό και την επιθετικότητα, να ενισχύσουν την ελευθερία, να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, να καταπολεμήσουν τη συστημική διαφθορά και να βελτιώσουν την ασφάλεια, την οικονομία, την τεχνολογία και την οικολογία σε όλα τα επίπεδα.

Αν δεν μάθουν οι λαοί της Δύσης και του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, τι συνέβη και τι συμβαίνει και δεν ειπωθεί αμέσως σε αυτούς η αλήθεια ολόκληρη, χωρίς ακαταδίωκτους και συγκαλύψεις, η μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία και πολλά άλλα επιπλέον, έχει χαθεί.

Ιωάννης Α. Οικονομίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top