Άρματα στην Ουκρανία

Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με άρματα μάχης Leopard 2 και Abrams έχει γίνει αντικείμενο έντονης συντονισμένης πίεσης από τον διεθνή τύπο, τα καρτέλ των μέσων ενημέρωσης και ειδικών συμφερόντων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και αλλού, προς τις αντίστοιχες κυβερνήσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα.

Η αδυσώπητη εκστρατεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταμφιεσμένη σε ρεπορτάζ και η πίεση των ειδικών συμφερόντων για την παράδοση των επιθετικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία που παρακολουθήσαμε, περιλαμβάνει δημοσιεύσεις και εκπομπές που οι περισσότερες έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη δογματική αυταρχική υπαγόρευση (εμφανή ή αφανή εντολή) προς τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας με άρματα μάχης Leopard 2 και Abrams.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις συντονισμένες δημοσιεύσεις και εκπομπές, ο ελεγχόμενος τύπος και τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν ποικιλία τεχνικών και μεθόδων παραπληροφόρησης και ψευδοπληροφόρησης που κυμαίνονται, από μεροληπτικές δημοσιεύσεις, καταχρηστικές παρουσιάσεις, ερωτηματικές και παραπλανητικές αναφορές έως εμπλοκές των κυβερνήσεων στην Πολωνία, τη Γαλλία και τα κράτη της Βαλτικής και έκδοση τελεσιγράφων προς τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και των Η.Π.Α.

Το αποτέλεσμα που αναφέρεται ενδεικτικά στους σχετικούς συνδέσμους (ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας θα στείλουν μετά από όλα αυτά, τα άρματα μάχης Leopard 2 και Abrams στην Ουκρανία) είναι νομικά διαβλητό, ανίσχυρο ή και άκυρο διότι οι αποφάσεις που αναφέρονται στις δημοσιεύσεις, εάν αληθεύουν, λαμβάνονται από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γερμανία υπό εξαναγκασμό. Μέσα εξαναγκασμού είναι προφανής εκβιασμός ή εξαγορασμός τουλάχιστον πολιτικός που επιβάλλεται στις αρχές από τα μονοπώλια του Τύπου και τα καρτέλ της ενημέρωσης που ελέγχουν τη δημόσια πληροφόρηση. Αυτές είναι χαρακτηριστικές εκδηλώσεις διαπλοκής, χειραγώγησης της ενημέρωσης και συστημικής διαφθοράς.

Αντίστοιχα, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, αντιπαράθεση, διάλογος ή συζήτηση τουλάχιστον δημόσια, για παράδειγμα, ποία είναι τα οφέλη από την αποστολή των επιθετικών αρμάτων στην Ουκρανία, γιατί το καθεστώς της Ουκρανίας απαιτεί αυτά τα άρματα, ποίο το εθνικό όφελος της Ουκρανίας από τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αν η Γερμανία και οι ΗΠΑ πρέπει να εμπλακούν στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ποίοι είναι οι στόχοι της αποστολής των αρμάτων αυτών και ποίες οι πιθανότητες επιτυχίας τους, ποία θα είναι τα τυχόν αντίποινα της Ρωσίας, ποίο το όφελος των ειδικών συμφέροντων και των καρτέλ της ενημέρωσης από την κήρυξη, τη συνέχιση και την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και αν τα συμφέροντα αυτά θα εγγυηθούν τους πρόσθετους κινδύνους εθνικής ασφάλειας, οικονομικούς και κοινωνικούς που η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία υπό την εντολή τους περιλαμβάνει, εάν θα αποζημιώσουν τις απώλειες και τις βλάβες που θα υποστούν ως αποτέλεσμα τα έθνη, οι επιχειρήσεις και οι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο από την αποστολή αυτών των όπλων και τέλος ποία είναι η πρέπει να είναι η εξωτερική πολιτική και εθνική και διεθνής πολιτική ασφαλείας της Γερμανίας και των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι απατηλές και καταχρηστικές δημοσιεύσεις υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία ταυτίζονται με τα εκφοβιστικά, εξαναγκαστικά και καταχρηστικά πρότυπα, τεχνικές και πρακτικές υπαγορεύσεων για νομικές και συνταγματικές παραβιάσεις που ακολούθησαν τα καρτέλ των ΜΜΕ και του Τύπου στις εκστρατείες τους για την παράνομη μετανάστευση και για τον κορονοϊό, μεταξύ άλλων.

Πριν δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω, οι κύριοι υπεύθυνοι και οι διοργανωτές των παραπάνω εκστρατειών θα πρέπει πρώτα να αποκαλυφθούν επίσημα στο κοινό και να εξηγήσουν καταρχήν αυτοβούλως ποίοι ακριβώς είναι, ποίοι με ποίους συνεργάζονται σε αυτά, πώς και γιατί τα έκαναν, γιατί συνεχίζουν να τα κάνουν και ποίο το όφελος που αποκομίζουν η αποβλέπουν από την κήρυξη, τη συνέχιση η την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, τη διαίρεση και τη σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, η οποία φαινόταν ότι είχε αρθεί με το τέλος του Ψυχρού πολέμου, την πτώση του κομμουνισμού και το θρίαμβο της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον κόσμο.

Τούτου λεχθέντος, ισχυροί εξτρεμιστές και πολεμοκάπηλοι για πολιτικό και οικονομικό όφελος δεν ελέγχουν μόνο τα δυτικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ανάλογα ισχυροί εξτρεμιστές καθορίζουν την πολιτική στην Ουκρανία και τη Ρωσία συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον πόλεμο, περιφρονώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρώπη, που θέλουν ειρηνική συμβίωση, συνεργασία και συνύπαρξη. Οι λαοί είναι ενάντια στον πόλεμο από τον οποίο πρόκειται να χάνουν σε τιμές ενέργειας, πληθωρισμό, ζημιές και ζωές. Θέλουν πολιτική και διπλωματική λύση στα προβλήματα των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία και των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή. Στη «δημοκρατική» Ουκρανία το εξτρεμιστικό καθεστώς έχει απαγορεύσει τις διπαραγματεύσεις με τη Ρωσία, με νόμο (!). Στη Ρωσία εξτρεμιστές και σκληροπυρηνικοί σχεδιάζουν την επιστροφή του ρωσικού λαού στις μέρες του Ψυχρού Πολέμου, την ανασύσταση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διαίρεση της Ευρώπης. Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο, διότι το κύριο σχέδιο είναι η συνολική απόσχιση από το δυτικό  χρηματοπιστωτικό, πολιτικό και ει δυνατόν από το οικονομικό σύστημα και η δημιουργία άλλου από τη Ρωσία, με τις BRIC, την Κίνα και άλλους. Οι σκοτεινές ημέρες του Μεσαίωνα εξακολουθούν να στοιχειώνουν τη Ρωσία, αλλά η επιστροφή σε ακόμη πιο σκοτεινές είναι στα έργα ισχυρών εξτρεμιστών στα δυτικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως εκδηλώθηκε πανηγυρικά από τις συντονισμένες εκστρατείες για πρωτοφανή στην ανθρώπινη ιστορία, lockdowns, καραντίνες, κοινωνικές αποστάσεις, μάσκες, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με μη δοκιμασμένες ουσίες, διαταράξεις μεταφορών και εμπορίου, καταπιέσεις, καταρρακώσεις θεσμών, απαγορεύσεις, απολεισμούς, παραβιάσεις και καταργήσεις ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, διώξεις αντιφρονούντων κ.α., για πραγματικά ή προσχηματικά επικίνδυνα βιολογικά στελέχη Covid που παράχθηκαν στην Κίνα και κυκλοφόρησαν διεθνώς.

Όσον αφορά τον εξτρεμισμό στην πολιτική του Κρεμλίνου έναντι της Ουκρανίας και στην επιχείρηση για την αντικατάσταση του δυτικού διεθνούς συστήματος, οφείλονται δύο ακόμη σημειώσεις. Πρώτον, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία και να επιδιώκει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Ωστόσο, όχι με στρατιωτική εισβολή αφού το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Δεύτερον, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αναζητήσει εναλλακτικό πολιτικό ή οικονομικό σύστημα, ειδικά όταν το δυτικό διεθνές σύστημα αποτυγχάνει (όπως όταν η δημοκρατία και η ελευθερία καταργούνται και παραβιάζεται ο νόμος και η τάξη) και διαμορφωτικά δικαιώματα στο δυτικό ή διεθνές σύστημα όταν συμμετέχει.

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για εξτρεμιστές, τι νέα από τις σημερινές, συμπτωματικές φυσικά, επιθέσεις με μαχαίρια σε εκκλησία του Algeciras στην Ισπανία και στο Βερολίνο στη Γερμανία και λίγες μέρες πριν στη Γαλλία και μετά στην Ουγγαρία; Σχετικά με τις επιθέσεις στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ; Τελικά τι νέα από τις έρευνες για την τρομοκρατία;

Ιωάννης Α. Οικονομίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top