Η Σημασία της Πληροφορίας

Αρχικά το Σύμπαν ήταν μια απειροελάχιστη ενεργειακή σφαίρα. Η καθολική συστολή στο όριο της πυκνότητας, της πίεσης και της θερμοκρασίας ήταν μια βαρυτική μοναδικότητα (απλότητα). Από αυτό το όριο ξεκίνησε η σταδιακή διαστολή του Σύμπαντος.

Η Μεγάλη Έκρηξη, (όπως ονομάστηκε η αρχική φάση της καθολικής επέκτασης), μετέτρεψε την αρχική βαρυτική απλότητα (όλο) στη διαστατική πολλαπλότητα (σύνολο) των διαδραστικών σωματιδίων.

Οι αλληλεπιδράσεις είναι ανταλλαγές ενέργειας, επομένως είναι δυνάμεις. Οι αλληλεπιδράσεις αλλάζουν τις ενεργειακές καταστάσεις των σωματιδίων. Τυπική μορφή διαδραστικότητας (αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης)  των σωματιδίων είναι η κίνηση.

Οι ενεργειακές εναλλαγές είναι κυμαινόμενες και έτσι αναπτύσσουν διάσταση. Η πληροφορία είναι η αναπαραγωγή των ενεργειακών μεταβολών στις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου.

Οι ενεργειακές εναλλαγές και οι παράγωγες πληροφορίες δημιουργούν στα αλληλεπιδρώντα σωματίδια σχέση, οργάνωση και συνθήκη και έτσι αυτά αναπτύσσουν ύλη και μάζα.

Στις εναλλαγές ενέργειας και ύλης, οι κβαντικές καταστάσεις χαμηλότερης ανάλυσης μάζας (απλότητες) εναλλάσσονται δυναμικά με φυσικές καταστάσεις υψηλότερης ανάλυσης μάζας (πολλαπλότητες). Ο μετασχηματισμός της αρχικής απλής εν δυνάμει βαρυτικής μεταβολής της συστολής στις πολλαπλές πραγματικές καθολικές εναλλαγές και παραλλαγές της διαστολής, είναι σχετικός και δυναμικός.

Οι πληροφορίες συνθέτουν τη βεβαιότητα του παρελθόντος και την αβεβαιότητα του μέλλοντος για να αναπαράγουν τις εναλλαγές των καταστάσεων ενέργειας και ύλης στο τρέχον παρόν. Από εκεί οι πληροφορίες περιγράφουν δομές και μορφές και υπολογίζουν συστήματα και λειτουργίες στις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Ενόψει αυτών οι αρχικές εισαγωγικές προτάσεις στη

α) Φιλοσοφία της Επιστήμης είναι ότι το Σύμπαν είναι ένα δυναμικό πεδίο όπου τα πάντα αποτελούνται από ενέργεια, όλα είναι ενέργεια και όλα υπάρχουν σε ενέργεια. Απόρροια αυτού είναι ότι τα πάντα είναι ενεργά και κινητά και ότι όλα υπάρχουν στις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Βασικά φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της γνώσης, της πραγματικότητας και της ύπαρξης, όπως τι υπάρχει (Οντολογία), τι είναι πραγματικό (Μεταφυσική), τι είναι γνώση (Επιστημολογία), τι είναι καλό (Ηθική), τι είναι ωραίο (Αισθητική), τι είναι λόγος (Λογική), τι είναι ανθρώπινο (Ανθρωπιστικές επιστήμες) και ειδικότερα για το σκοπό, το περιεχόμενο και την αξιοπιστία της επιστήμης και τη σχέση μεταξύ επιστήμης και αλήθειας, επιλύονται επομένως στο πλαίσιο της πληροφορίας για τη δυναμική της ενέργειας.

β) Θεωρία της Πληροφορίας είναι ότι η ενέργεια, η μεταβολή (εναλλαγή και επανάληψη), η αλληλεπίδραση και ο χρόνος παράγουν πληροφορίες. Οι πληροφορίες αναπαράγουν ενεργειακές διακυμάνσεις στις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου.

Κατά συνέπεια, οι πληροφορίες αναπαράγουν τη δυναμική της ενέργειας και δημιουργούν προσδιορισμό και διαμόρφωση στις,

1. Δυναμικές εναλλαγές κβαντικών και φυσικών καταστάσεων και φαινομένων

2. Σχέσεις, οργανώσεις και συνθήκες των διαδραστικών οντοτήτων

3. Παράγωγες δομές, συστήματα, μορφές και λειτουργίες που δημιουργούνται στις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top